Κατασκευή σχολείων

Σε σχολεία της Πάτρας οι μαθητές κάνουν μάθημα σε διαδρόμους λόγω έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας

Σχολεία στην Πάτρα δεν έχουν αίθουσες για να γίνουν μαθήματα, με αποτέλεσμα μαθητές και καθηγητές να χρησιμοποιούν τους διαδρόμους ως χώρους διδασκαλίας.

Το γεγονός αυτό ήταν αντικείμενο συζήτησης στην πρόσφατη συνάντηση εκπροσώπων του δήμου Πατρέων με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου. Ωστόσο, παρά τις δεσμεύσεις, δεν έχει γίνει ακόμη τίποτε και οι μαθητές συνεχίζουν να ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις.

 

Για τον λόγο αυτό, με θέμα την άμεση ανάγκη κάλυψης των στεγαστικών αναγκών σχολείων του δήμου Πατρέων με 13 προκάτ αίθουσες, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος απέστειλε νέα επιστολή στον γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Γιώργο Διδασκάλου, επαναλαμβάνοντας το αίτημα που κατατέθηκε και προφορικά την περασμένη Παρασκευή στον διευθυντή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Διονύση Παναγιωτόπουλο.

 

Στην επιστολή του ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρει τα εξής:

 

«κ. Γενικέ,

Θέσαμε στη συνάντηση μας την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 στις 10.00 π.μ. στον εκπρόσωπό σας κ. Παναγιωτόπουλο το θέμα της άμεσης επίλυσης του προβλήματος, της κάλυψης των στεγαστικών αναγκών συγκεκριμένων σχολείων με προκάτ αίθουσες όπως εμφανίστηκε με την έναρξη της σχολικής περιόδου 2014 – 2015. Πρόκειται για τα εξής Σχολεία: (39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών -Μία (1) αίθουσα, Λύκειο Ρίου- Μία (1) αίθουσα, 46ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών-Μία (1) αίθουσα, 41ο Νηπιαγωγείο Πατρών -Μία (1) αίθουσα, Νηπιαγωγείο Κάτω Καστριτσίου-Μία (1) αίθουσα, Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας- Δύο (2) αίθουσες, Δημοτικό Σχολείο Μιντιλογλίου-Μία (1) αίθουσα, Μουσικό Σχολείο Πατρών-Τρεις (3) αίθουσες

 

Σας είχαμε έγκαιρα ενημερώσει λεπτομερώς με αποστολή όλων των αιτημάτων που είχαμε προσκομίσει προς το υπεύθυνο Υπουργείο Παιδείας και Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.

 

Ο εκπρόσωπός σας αφού αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας δεσμεύτηκε για ενέργειες – σε συνεννόηση μαζί σας όπως ισχυρίστηκε – για την προώθηση της συζήτησης των αιτημάτων των σχολείων στους υπευθύνους και παράλληλα στην εξεύρεση λύσης μαζί με όλους τους ενδιαφερομένους φορείς.

 

 

Παρακαλούμε επειδή πέρασαν μέρες από την συνάντηση και ουδεμία απάντηση είχαμε σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές εξακολουθούν να κάνουν μάθημα σε διαδρόμους ή να μην κάνουν καθόλου και αυτό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την παιδαγωγική λειτουργία. Για το λόγο αυτό να μας ενημερώσετε άμεσα σε τι ενέργειες προχωρήσατε, αν έχετε απάντηση και σε τι ακριβώς πρωτοβουλίες προτίθεστε να πάρετε για να λυθεί επιτέλους αυτό το πρόβλημα.

 

Σας ενημερώνουμε επίσης προστίθενται άλλες δύο αίθουσες προκάτ και αφορούν το Δημοτικό Σχολείο Σαραβαλίου».


Πηγή: iefimerida.gr

Dimosio Profile

Δημόσιο Σχολείο

Τα άρθρα και ειδήσεις σχετικά με τα δημόσια σχολεία στην Ελλάδα

ΣΥΜΒΑIΝΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕIΟ ΣΑΣ?

Είμαστε η φωνή σου!

megaphone

Κοινοποίησε σχολικά γεγονότα, εκδηλώσεις και προβλήματα. Θα δημοσιευτούν στο dimosiosxoleio.com

Στείλε άρθρο