Καταγγελίες

Αν θέλετε μάθημα, πληρώστε!

Περισσότερο ως επιχείρηση παρά ως χώρος παροχής κοινωνικού αγαθού φαίνεται να λειτούργησε η Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής,

η διεύθυνση της οποίας δεν επέτρεψε σε μαθητές των οποίων οι γονείς οφείλουν μέρος των διδάκτρων να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, σε μια προσπάθεια να τους πιέσουν ώστε να τακτοποιήσουν άμεσα τις οικονομικές τους εκκρεμότητες με τη σχολή.

 

Την πρωτοφανή αυτή πρακτική κατήγγειλαν γονείς στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

 

Το περιστατικό συνέβη χθες, κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας λειτουργίας του σχολείου, όταν περίπου 40 παιδιά παρέμειναν εγκλωβισμένα στον χώρο της γραμματείας, χωρίς να μπορούν να πάνε στις τάξεις τους.

 

Παρά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε, καθώς πολλά παιδιά αντέδρασαν με κλάματα και με τους γονείς να ζητούν επανειλημμένα να επιτραπεί η παρακολούθηση των μαθημάτων, προτείνοντας μάλιστα οικονομικό διακανονισμό σχετικά με τις οφειλές τους, η διεύθυνση του σχολείου απαγόρευσε στα παιδιά να παρακολουθήσουν τη ροή του προγράμματος σπουδών.

 

«Βάρβαρη πρακτική»

 

«Η ΟΙΕΛΕ αναγνωρίζει ότι πηγή επιβίωσης των σχολείων είναι τα δίδακτρα. Ομως οι διοικήσεις τους οφείλουν να διεκδικούν τις οφειλές από τους γονείς μέσω της προσωπικής συνεννόησης ή με ένδικα μέσα και όχι με τη χρήση των παιδιών ως μέσο εκβιασμού. Η πρακτική τού συγκεκριμένου σχολείου είναι βάρβαρη και αντιπαιδαγωγική. Γι’ αυτό τον λόγο ζητήσαμε την άμεση παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες στους ασυνείδητους που είχαν το θράσος να εμπλέξουν παιδιά σε μια τέτοια διαδικασία, χωρίς να υπολογίσουν το ψυχολογικό και συναισθηματικό κόστος στα παιδιά αυτά» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο γενικός γραμματέας της ΟΙΕΛΕ, Γιώργος Χριστόπουλος.

 

Επικοινωνήσαμε με το υπουργείο, ωστόσο δεν λάβαμε κάποια απάντηση ή σχετική ενημέρωση, καθώς με όσους μιλήσαμε δήλωσαν άγνοια επί του θέματος.

 

Καταπώς φαίνεται, τέτοιου είδους πρακτικές δεν είναι άγνωστες στο εν λόγω σχολείο, αφού υπάρχει σχετική καταδικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου που χρονολογείται περίπου είκοσι χρόνια πριν.

 

 

Η απόφαση δικαίωνε τις ενάγουσες ανήλικες μαθήτριες, που εκπροσωπούνταν στο δικαστήριο από τους γονείς τους, διότι η τότε διοίκηση του σχολείου απαγόρευε τη φοίτησή τους επειδή οι τελευταίοι δεν είχαν καταβάλει στο εκατό τοις εκατό τις οφειλές τους προς αυτό.

 

Ζητήσαμε να μιλήσουμε με τη διευθύντρια του εκπαιδευτικού ιδρύματος, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν παρά τις επίμονες προσπάθειές μας.

 

Συντάκτης: Διαλεκτή Αγγελή
Πηγή: efsyn.gr

Dimosio Profile

Δημόσιο Σχολείο

Τα άρθρα και ειδήσεις σχετικά με τα δημόσια σχολεία στην Ελλάδα

ΣΥΜΒΑIΝΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕIΟ ΣΑΣ?

Είμαστε η φωνή σου!

megaphone

Κοινοποίησε σχολικά γεγονότα, εκδηλώσεις και προβλήματα. Θα δημοσιευτούν στο dimosiosxoleio.com

Στείλε άρθρο