Ειδικής Αγωγής

Δεν δικαιούνται ειδικό μαθητικό δελτίο οι μαθητές Πειραματικών

Η ευθύνη και τα έξοδα μετακίνησης βαραίνουν τους κηδεμόνες


Η ευθύνη και τα έξοδα μετακίνησης των μαθητών στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία βαρύνουν τους ασκούντες τη γονική τους μέριμνα τόσο για την πλήρη φοίτησή τους όσο και για τη φοίτησή τους στους ομίλους.

 

Η εν λόγω διάταξη ήταν γνωστή, αναφέρει ο Υφυπουργός Παιδείας, πριν τη συμμετοχή των παιδιών τους στην κλήρωση ή στην γραπτή δοκιμασία.

 

Για τους μαθητές των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων δεν προβλέπεται ειδικό μαθητικό δελτίο όπως για τους μαθητές των άλλων σχολικών μονάδων με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι γονείς με τα έξοδα μετακίνησης των παιδιών τους. Το θέμα το έφερε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ κ. Αυγενάκης ο οποίος και έκανε ειδική αναφορά στο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Ηρακλείου που απέχει 6 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

 

Όπως διαπιστώνει κανείς από τα όσα παρατίθενται πιο πάνω το υπουργείο Παιδείας απάντησε αρνητικά στη χορήγηση ειδικού μαθητικού δελτίου ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών παρέθεσε τη νομοθεσία με βάση την οποία δεν προβλέπεται η χορήγηση του δελτίου ενώ τονίζεται ότι αρμόδιο για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου είναι το Υπουργείο Παιδείας.

 

Άρθρα του Καλόγηρος Βασίλειος
Πηγή: news.gr

Dimosio Profile

Δημόσιο Σχολείο

Τα άρθρα και ειδήσεις σχετικά με τα δημόσια σχολεία στην Ελλάδα

ΣΥΜΒΑIΝΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕIΟ ΣΑΣ?

Είμαστε η φωνή σου!

megaphone

Κοινοποίησε σχολικά γεγονότα, εκδηλώσεις και προβλήματα. Θα δημοσιευτούν στο dimosiosxoleio.com

Στείλε άρθρο