Βία στα σχολεία

Μια παράσταση για τον εκφοβισμό

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, ένα φαινόμενο των τελευταίων ετών το bullying, έχει αρχίσει και παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις και στη χώρα μας.

Πώς πρέπει να το αντιμετωπίσουμε; Το έργο «Online» αποτελεί μία παράσταση εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που απευθύνεται στους εφήβους, τους γονείς τους αλλά και εσάς τους εκπαιδευτικούς, καθώς θίγει ένα επίκαιρο θέμα όπως είναι η χρήση του διαδικτύου και ο εθισμός σε αυτό.

 

Το ONLINE είναι ένα εικονικό περιβάλλον, ένας διαδικτυακός τόπος, όπου ο καθένας μας, έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει φωνή και ελευθερία. Σε αυτό το απεριόριστο πεδίο επικοινωνίας, είναι πολλοί εκείνοι που βρίσκουν διέξοδο για την προσωπική τους έκφραση, διαμορφώνοντας ένα ευρύ πεδίο δράσης, εκμυστήρευσης - προβολής της προσωπικής τους ζωής.

 

 Η εμπιστοσύνη, η φιλία, οι σχέσεις -με την ασφάλεια της απόστασης και της ανωνυμίας- μπορεί να έχουν αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Το αίσθημα ικανοποίησης από την προβολή μας στο διαδίκτυο μπορεί να γίνει εθιστικό, και η αποσύνδεση να μοιάζει αδύνατη. Ποια είναι τα όρια της χρήσης και πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι αυτά;


* Η παράσταση βασίζεται σε άρθρα και σε υλικό με θέμα τον εθισμό και τον εκφοβισμό των νέων στο διαδίκτυο, καθώς και σε επιτυχημένες δράσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


* Στηρίζεται στις απαντήσεις μαθητών Λυκείων και φοιτητών Πανεπιστημίων ενός ερωτηματολογίου που συντάχθηκε (από την ψυχολόγο Έφη Κοττά και από τον σκηνοθέτη της παράστασης.) ειδικά για την δραματουργική ανάπτυξη της παράστασης. Στηρίζεται σε αληθινά περιστατικά ανθρώπων, που έπεσαν θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού.

 

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία - Κείμενα: Γιώργος Ρούφας
Σκηνικά - Φωτισμοί -Video mapping: Στάθης Μήτσιος, Mark Vos
Φωτογραφία: Γιάννης Μπασιμακόπουλος
Video: Νίκος Κακωνάς


Πρωινές παραστάσεις για μαθητές ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και ΛΥΚΕΙΟΥ στο θέατρο “Olvio” 140 θέσεων - Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός, 118 55 μετά από συνεννόηση, καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή εντός σχολικού ωραρίου). Διάρκεια: 70’. Από 15 Οκτωβρίου έως 22 Απριλίου του 2016, με τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ : Βασιλική Μαμαλούκου mamaloukou@gmail.com Τ: 6980408760-210-8643532

*Προτεινόμενη παράσταση από το Υπουργείο Παιδείας και δια βίου μάθησης
* Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών
*Τη στήριξη του Ελληνικού κέντρου ασφαλούς διαδικτύου
* Η παράσταση συστήνεται για σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Dimosio Profile

Δημόσιο Σχολείο

Τα άρθρα και ειδήσεις σχετικά με τα δημόσια σχολεία στην Ελλάδα

ΣΥΜΒΑIΝΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕIΟ ΣΑΣ?

Είμαστε η φωνή σου!

megaphone

Κοινοποίησε σχολικά γεγονότα, εκδηλώσεις και προβλήματα. Θα δημοσιευτούν στο dimosiosxoleio.com

Στείλε άρθρο