Βία στα σχολεία

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ο νόμος της σιωπής επιβάλλεται στους καθηγητές που είναι θύματα βίαιων μαθητών.

Τραγικές οι συνθήκες στα σχολεία με μετανάστες

ΧΑΓΗ – Τα Σχολεία πιέζουν τους καθηγητές να σωπαίνουν όταν λαμβάνουν απειλές θανάτου από τους μαθητές.
Οι εκπαιδευτικοί προτρέπονται να μην να πηγαίνουν στην αστυνομία και μερικές φορές τους προσφέρονται ακόμα και λεφτά με αντίτιμο την σιωπή(!), σύμφωνα με τηλεοπτική εκπομπή του EenVandaag.

Μία καθηγήτρια εξιστόρησε στο EenVandaag το πώς η διοίκηση του σχολείου την καθοδήγησε να βάλει μεγαλύτερο βαθμό σε έναν επιθετικό μαθητή εξαιτίας του φόβου ότι θα γινόταν βίαιος αν δεν γινόταν αυτό. Ο συγκεκριμένος μαθητής είχε εκείνη την εποχή ήδη απευθύνει απειλές θανάτου σε έξι εκπαιδευτικούς.

Υπήρχε λόγος να υποθέσουν ότι ο μαθητής ήταν επικίνδυνος, γιατί ήταν φίλος ενός Τούρκου μαθητή που πυροβόλησε ένα καθηγητή στο κεφάλι σε ένα σχολείο στη Χάγη το 2008. Αλλά αντί να ενημερώσει την αστυνομία, η διεύθυνση του σχολείου προσπάθησε να τον καλοπιάσει.

kathgiths prellamenos

Ένας άλλος καθηγητής διηγήθηκε πώς τα σχολεία απολύουν μερικές φορές εκπαιδευτικούς όταν πηγαίνουν στην αστυνομία για να κάνουν μια αναφορά για ένα βίαιο μαθητή. Μία καθηγήτρια αναγκάσθηκε ακόμα και να δεσμευθεί, ως προϋπόθεση για να της δοθεί η αμοιβή της, ότι ποτέ δεν θα συζητήσει τις απειλές εναντίον της με κανέναν. Ένας άλλος καθηγητής, του οποίου τα γραπτά κλάπηκαν από έναν μαθητή, ενημερώθηκε από τη διοίκηση του σχολείου να πάει να αγοράσει τα γραπτά πάλι πίσω από τον κλέφτη!
Ένα σχολείο επέτρεψε στους μαθητές να τοποθετήσουν στην τάξη πορνογραφικές αφίσες στις οποίες είχαν τοποθετηθεί τα πρόσωπα των καθηγητών τους. Αυτές απομακρύνεται μόνο για τις τακτικές βραδιές συνάντησης των γονέων, όταν οι γονείς έρχονται για να συζητήσουν τις επιδόσεις των παιδιών τους με τους εκπαιδευτικούς.j

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του EenVandaag, το 10 τοις εκατό των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δηλώνουν ότι έχουν υποστεί σωματική βία κατά τα τελευταία τρία χρόνια. Μερικές φορές ο δράστης ήταν γονιός, αλλά κυρίως ήταν μαθητής. Το 24 τοις εκατό λένε ότι δέχονται απειλές βίας ή απειλές κατά της ζωής τους.Τα προβλήματα είναι χειρότερα σε σχολεία με πολλούς μετανάστες μαθητές, και με χαμηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης.

Dimosio Profile

Δημόσιο Σχολείο

Τα άρθρα και ειδήσεις σχετικά με τα δημόσια σχολεία στην Ελλάδα

ΣΥΜΒΑIΝΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕIΟ ΣΑΣ?

Είμαστε η φωνή σου!

megaphone

Κοινοποίησε σχολικά γεγονότα, εκδηλώσεις και προβλήματα. Θα δημοσιευτούν στο dimosiosxoleio.com

Στείλε άρθρο