Αντιρατσισμός

Ενας 12χρονος μαθητής γράφει για το ρατσισμό

«Η αγάπη είναι το βασικότερο δικαίωμα ενός παιδιού. Ο ρατσισμός μπορεί να σκοτώσει αυτό το παιδί σωματικά και ψυχικά. Κάντε κάτι για να διορθώσετε αυτή την αδικία!»


Στο πλαίσιο μιας εργασίας για το σχολείο του, ένας 12χρονος μαθητής της Στ' τάξης του δημοτικού, ο Αρης Βασιλείου, προβληματίζεται και γράφει ένα άρθρο - επιστολή για τον ρατσισμό. Συγκινητικό, συγκλονιστικό και άμεσο.

 

Το παραθέτουμε ακριβώς όπως είναι γραμμένο:


«Αξιότιμε κύριε,

Σας γράφω αυτό το άρθρο για να σας πω πόσο επικίνδυνο φαινόμενο θεωρώ τον ρατσισμό.

 

Ο ρατσισμός είναι κάτι που μπορεί να σκοτώσει σωματικά και ψυχικά ένα παιδί.

 

Δεν είναι δίκαιο να περνάει ένα μαύρο παιδάκι και όλοι να το αγνοούν, ενώ μετά να βλέπεις έναν άλλον που είναι ίδιος με εσένα και να τον χαιρετάς.

 

Αν σκέφτονταν και έμπαιναν στη θέση ενός παιδιού που καθημερινά υποφέρει από τον ρατσισμό δεν θα φέρονταν έτσι. Ο ρατσισμός είναι καταστροφή όχι μόνο για εκείνους που τον υποφέρουν αλλά και για αυτούς που τον πράττουν. Χάρις σ' αυτόν μπορεί να ξεσπάσει από στιγμή σε στιγμή πόλεμος. Επειδή αυτοί που τον δέχονται κάποια μέρα θα ξεσπάσουν και τότε θα πάρουν την εκδίκησή τους κάνοντας καταστροφικές ενέργειες.

 

Αυτό το γεγονός έχει στιγματίσει αρνητικά τη ζωή τους και σκέφτονται ήδη, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, πώς θα εκδικηθούν για αυτό.

 

Για αυτούς τους λόγους πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα για την εξάλειψη του ρατσισμού, και την αναπλήρωση των δικαιωμάτων αυτών των παιδιών όπως η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία τους και το βασικότερο δικαίωμα ενός παιδιού, η αγάπη.»

 

Αρης Βασιλείου, μαθητής Στ' τάξης, Εκπαιδευτήρια Ηλιάδη Σαλαμίνας.
Πηγή: thetoc.gr

Dimosio Profile

Δημόσιο Σχολείο

Τα άρθρα και ειδήσεις σχετικά με τα δημόσια σχολεία στην Ελλάδα

ΣΥΜΒΑIΝΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕIΟ ΣΑΣ?

Είμαστε η φωνή σου!

megaphone

Κοινοποίησε σχολικά γεγονότα, εκδηλώσεις και προβλήματα. Θα δημοσιευτούν στο dimosiosxoleio.com

Στείλε άρθρο