Αρθρα

Υπουργείο: Ανυπόστατη και ύποπτη η προσφυγή των σχολαρχών για το My school

Η προσπάθεια εκ μέρους των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων να ακυρώσουν με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα την εφαρμογή του νόμου, είναι και αναποτελεσματική και ύποπτη σε ό,τι αφορά στην τελική επιδίωξή τους.


Ανυπόστατη χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας την προσφυγή του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το ενδεχόμενο διαρροής προσωπικών στοιχείων μαθητών από το My school.

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για ύποπτη κίνηση των σχολαρχών με στόχο να ακυρώσουν με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα την εφαρμογή του νόμου .

Επίσης το υπουργείο Παιδείας ξεκαθαρίζει ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί προς κάθε κατεύθυνση.

Ειδικότερα , το υπουργείο Παιδείας στην απάντηση τονίζει τα εξής:

Α. Το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του My school είναι σαφές και αυστηρό ώστε να προστατεύονται πλήρως τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και των γονιών τους, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την τριετή άψογη λειτουργία του.

Β. Η υποχρέωση των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων με βάση το ν. 4415/2016 να αποστέλλουν τα στοιχεία στο My school, όπως πράττουν και τα δημόσια σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη και η μη τήρησή της παράνομη.

Γ. Η προσπάθεια εκ μέρους των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων να ακυρώσουν με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα την εφαρμογή του νόμου, είναι και αναποτελεσματική και ύποπτη σε ό,τι αφορά στην τελική επιδίωξή τους.

Δ. Ο νόμος θα εφαρμοστεί προς κάθε κατεύθυνση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μέσω myschool τα κενά για τις μεταθέσεις

Dimosio Profile

Δημόσιο Σχολείο

Τα άρθρα και ειδήσεις σχετικά με τα δημόσια σχολεία στην Ελλάδα

ΣΥΜΒΑIΝΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕIΟ ΣΑΣ?

Είμαστε η φωνή σου!

megaphone

Κοινοποίησε σχολικά γεγονότα, εκδηλώσεις και προβλήματα. Θα δημοσιευτούν στο dimosiosxoleio.com

Στείλε άρθρο