Αρθρα

Καλως όρισες μεγάλε αδερφέ (ΒIG BROTHER) στο σχολείο μου!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ ΣΤΗΝ ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥΣ
Δύο σοβαρότατες εξελίξεις τρέχουν στα Ελληνικά σχολεία
Φίλε γονέα:
Το υπουργείο παιδείας προωθεί , στα σχολεία, ένα πληροφοριακό σύστημα το my school (το σχολείο μου) και τη λεγόμενη αυτό-αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.


Πίσω όμως από την αγαπησιάρικη φράση «το σχολείο μου» είναι κριμένος ο εφιάλτης του απόλυτου φακελώματος των παιδιών μας και της οικογένειάς τους για όλη τους τη ζωή, ενώ πίσω από την αξιολόγηση, κρύβεται η ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση των σχολικών μονάδων!!

Πρέπει να γνωρίζεις ότι:

Α) Στο my school καταχωρούνται προσωπικά δεδομένα του παιδιού σου όπως το ΑΜΚΑ, μέσω του οποίου μπορεί οποιεσδήποτε (εργοδότης, ασφαλιστική εταιρία, κλπ) να γνωρίζει πιθανά προβλήματα υγείας που ενδεχομένως είχε κάποτε το παιδί σου;;; Γνωρίζεις ότι καταχωρούνται προσωπικά σου δεδομένα, όπως η εργασία σου και το μορφωτικό σου επίπεδο, ότι φακελώνεται όλη η οικογένεια;;;
Β) Ότι σε κάθε παιδί πρέπει απαραίτητα να καταχωρηθεί η «διαγωγή του», από το δημοτικό ακόμα, και οιαδήποτε τιμωρία, από την απλή παρατήρηση ή την επίπληξη μέχρι τυχόν αποβολές κλπ. Με δυο λόγια κατηγοριοποιούν και φακελώνουν τα παιδιά μας από το δημοτικό… Γιατί; Για ποιο λόγο; Τι σχέση έχει το ΑΜΚΑ, ή μια αποβολή στο Δημοτικό με τη μόρφωση των παιδιών μας, με τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο, με την εργασία του αργότερα; ποιος θα χρησιμοποιεί μελλοντικά και δια βίου αυτά τα δεδομένα;
Γ) Στην λεγόμενη «αυτοαξιολογηση της σχολικής μονάδας» σε πρωτεύουσα θέση αξιολογούνται οι πόροι του σχολειού, δηλαδή η τσέπη σου και οι χορηγοί. Σε υποχρεώνουν, ή να εξευτελιστείς ζητιανεύοντας από τους «πλούσιους χορηγούς» ελεημοσύνη, ή να βάλεις ακόμα πιο βαθειά το χέρι στην άδεια τσέπη σου, για να μάθουν τα παιδιά σου γράμματα…
Δ) Στην «αυτοαξιολογηση της σχολικής μονάδας», «αξιολογούν», το πόσο ήσυχα, το πόσο υπάκουα, το πόσο υποταγμένα είναι τα παιδιά μας. Η κοινωνία της φτώχειας της εξαθλίωσης της κατάθλιψης των αυτοκτονιών πρέπει να ξεκινάει από το σχολείο. Όμως εμείς ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας ένα σχολείο της γνώσης της αυτενέργειας της δημιουργίας της ελευθερίας.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους γονείς να αρνηθούν να δώσουν προσωπικά τους στοιχεία και των παιδιών τους. Σε κάθε σχολείο να γίνουν συνελεύσεις γονέων μαθητών εκπαιδευτικών με στόχο την ενημέρωση όλων.
Καλούμε συλλόγους γονέων να βρεθούμε μεταξύ μας και να στείλουμε εξώδικα στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης και στις διευθύνσεις προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ώστε να μην προχωρήσει το my school και στην συνέχεια η αυτοαξιολόγηση.
Καλούμε σε πανελλαδικό συντονισμό συλλόγους ώστε η φωνή μας να μεγαλώσει..

ΑΣ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ…
ΚΙΝΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

kinhshgoneonpatras@yahoo.gr

Πηγή: alfavita.gr

Dimosio Profile

Δημόσιο Σχολείο

Τα άρθρα και ειδήσεις σχετικά με τα δημόσια σχολεία στην Ελλάδα

ΣΥΜΒΑIΝΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕIΟ ΣΑΣ?

Είμαστε η φωνή σου!

megaphone

Κοινοποίησε σχολικά γεγονότα, εκδηλώσεις και προβλήματα. Θα δημοσιευτούν στο dimosiosxoleio.com

Στείλε άρθρο