Φάκελος ΕΥΖΗΝ

Σύλλογος γονέων δημοτικού σχολείου Ρίου: Σχετικά με το πρόγραμμα ΕΥ ΖΗΝ

Ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα ΕΥ ΖΗΝ

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ρίου συνεκτιμώντας τα στοιχεία που συνέλεξε για το πρόγραμμα ΕΥ ΖΗΝ σας ενημερώνει ότι :

  1. Παρότι το πρόγραμμα παρουσιάζεται να σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Παιδείας είναι ένα πρόγραμμα όπως αποδεικνύεται από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ το οποίο είναι πρόγραμμα σχεδιασμένο από έναν καθηγητή του ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ που  χρηματοδοτείται από ιδιωτικούς φορείς.
  2. Ενώ εμφανίζεται σαν μια σοβαρή επιστημονική έρευνα πουθενά στον επίσημο ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας δεν αναφέρεται η επιστημονική ομάδα που το διεξάγει.
  3. Είναι παραπλανητική η ενημέρωση που κάνει το Υπουργείο για το ΕΥ ΖΗΝ όσον αφορά στην διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των μαθητών μιας και μπορεί να μην υπάρχει το όνομα τους, αλλά υπάρχει Α.Μ. ο οποίος αντιστοιχεί στον κάθε μαθητή. Άλλωστε πώς θα μπορούσαν να στείλουν προσωπική ενημέρωση στον κάθε μαθητή αν δεν είχαν τα στοιχεία του?
  4. Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι και ιδιοκτήτης της εταιρείας Family Fit που ερευνά τις διατροφικές συνήθειες και σχετίζεται με προγράμματα ρύθμισης βάρους
  5. Αν το παλίνδρομο τεστ δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο για τα παιδιά μας, γιατί μας ζητούν υπεύθυνη δήλωση για να γίνει; Τι έγινε με τις περσινές καταγγελίες γονέα ότι υπήρχαν παιδιά που λιποθύμησαν; Ποιός τις εξέτασε και σε τι συμπέρασμα κατέληξε;
  6. Παραβαίνεται ο βασικός κανόνας δεοντολογίας της έρευνας που είναι η εθελοντική συμμετοχή.
  7. Το ΕΥ ΖΗΝ ερευνά σύμφωνα με το Υπουργείο «την επάρκεια των διατροφικών συνηθειών των μαθητών». Είναι πρόκληση αυτοί που οδήγησαν την πλειοψηφία των γονέων στην φτώχεια, να κόπτονται δήθεν για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών μας.

Για όλα αυτά και επειδή αρνούμαστε τα στοιχεία των παιδιών μας να τα διαχειρίζονται άγνωστες ιδιωτικές εταιρίες για σκοπούς τους οποίους επίσης δεν γνωρίζουμε καλούμε τους γονείς να αρνηθούν να δοθεί οποιοδήποτε στοιχείο των παιδιών τους στο πρόγραμμα ΕΥ ΖΗΝ. Για διευκόλυνση των γονέων παραθέτουμε και μια ενδεικτική Υπεύθυνη Δήλωση.


ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Ο ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ………………………………………………………………………

ΓΟΝΕΑΣ ΤΗΣ/ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ/ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ …………………………………………

…………………………………………………………… …………………………………………

 ΔΗΛΩΝΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΟΤΙ

ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΥ ΖΗΝ» ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ .

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΟΝΕΑ

 Πηγή: alfavita.gr

Dimosio Profile

Δημόσιο Σχολείο

Τα άρθρα και ειδήσεις σχετικά με τα δημόσια σχολεία στην Ελλάδα

ΣΥΜΒΑIΝΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕIΟ ΣΑΣ?

Είμαστε η φωνή σου!

megaphone

Κοινοποίησε σχολικά γεγονότα, εκδηλώσεις και προβλήματα. Θα δημοσιευτούν στο dimosiosxoleio.com

Στείλε άρθρο